Започват проверки на агнешкото месо и яйцата преди Великден. От Агенцията по безопасност на храните ще следят какъв е произходът на месото и дали не е изтекъл срокът му на съхранение.
Предстои да се правят и проби на яйцата преди празника. Традиционните проверки ще продължат до 9 април, а ако има нередности, търговският обект може да бъде затворен, а храната - унищожена.
Links
[1] https://xda37mtjsp83u3ba.liberta.bg/tags/meso
[2] https://xda37mtjsp83u3ba.liberta.bg/tags/agneshko-meso
[3] https://xda37mtjsp83u3ba.liberta.bg/tags/yayce
[4] https://xda37mtjsp83u3ba.liberta.bg/tags/kozunak
[5] https://xda37mtjsp83u3ba.liberta.bg/tags/%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B4%D0%B5%D0%BD